fredag 11. mars 2011

Fylt gratinert squash

 I februar la jeg ut en oppskrift på fylte grønnsaker gratinert i ovnen. Denne gangen har jeg bare brukt squash til å fylle i. Jeg har også tatt bort risen og laget en litt annen type kjøttsaus med kyllingkjøttdeig og flere grønnsaker. Vi var bare to til middag idag, så derfor brukte vi bare en squash. Men vi hadde masse kjøttfyll til overs, så hvis dere er fire til bords kan dere bare bruke en ekstra squash. Vi spiste resten av kjøttfyllet til kvelds med pasta ved siden av.

Dette trenger du til 2 personer:
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 1 ss olje
- 1 stor løk
- 1 stor squash
- 100 g fersk sjampinjong
- 1/2 rød paprika
- 3 ss tomatpuré
- 2 dl vann
- 1 ts timian
- salt og pepper
- 50 g revet hvitost
- salat som tilbehør

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 225 grader. Grovhakk løk, paprika og sjampinjong.
Del squashen på langs og grav ut kjernen og mesteparten av kjøttet med en skje.
Hakk squashkjøttet. Varm opp olje i en stekepanne og stek kyllingkjøttdeigen sammen med løken til kjøttdeigen er gjennomstekt.
Bland inn squashkjøttet og stek det litt sammen. Bland inn sjampinjong, paprika og tomatpuré rørt ut i lunkent vann.
Smak til med timian, salt og pepper og la det småkoke ca. 10 minutter til det tykner.
Fyll squashhalvdelene med kjøttfyllet, dryss revet ost på og stek dem i ovnen i ca. 15 minutter.
Server med salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)