onsdag 20. oktober 2010

Peanøttkjeks

Jeg har laget en del kjeks i det siste og begynner å få sansen for det. Det er så raskt og enkelt og kan som oftest lages av det jeg allerede har i skapet. Så her kommer jaggu meg en ny kjeks-oppskrift.

Dette trenger du til ca. 18 stykker:
- 120 g grovt peanøttsmør
- 1/2 dl brunt sukker
- 1/2 dl sukker
- 1 egg
- ca. 1 dl melk
- 1,5 dl hvetemel
- 1/2 ts bakepulver

Bland sammen lyst og brunt sukker og rør det godt sammen med peanøttsmøret og egget. Bland sammen mel og bakepulver og bland det og melk inn i røren. Ha gjerne i litt grovhakket sjokolade hvis du har det på lur. Form kuler av røren som du legger på et stekebrett dekket med bakepapir. Trykk kulene litt ned med en gaffel og stek kjeksene midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem kjøle seg litt ned på rist før du spiser dem. Hvis det blir noen kjeks igjen lar du dem kjøle seg helt ned og oppbevarer dem i en tett boks.

3 kommentarer:

 1. Er disse litt smuldreaktige? Jeg lagde peanøttkjeks en gang, men man måtte være skikkelig forsiktig når man løftet de opp fra risten for de var så smuldrete. Måtte liksom spise de rett derfra, hvis jeg hadde puttet dem i en boks hadde de bare falt fra hverandre tror jeg.

  SvarSlett
 2. Disse ble ikke særlig smuldrete. De ble mer sånn sprø rundt kanten og myke inni hvis du skjønner.. Kan lett puttes i en boks og tas utav igjen uten å smuldre opp ;)

  SvarSlett
 3. Its like you read my thoughts! You appear to know so much approximately this, such
  as you wrote the guide in it or something. I feel that you
  just can do with a few percent to power the message home a little bit, but other than that,
  this is fantastic blog. An excellent read. I'll definitely be back.

  Feel free to surf to my site cute Costa Mesa massage therapist tells all

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)