torsdag 30. september 2010

Mammas hjemmelagde oreganobrød

Dette brytebrødet smaker av ost og oregano og passer fint til for eksempel lasagne, moussaka og paier. Du kan med fordel doble oppskriften hvis dere er mange som skal spise. Jeg har halvert oppskriften for at den skal passe bedre til min (for øyeblikket) enkvinneshusholdning. Oppskriften under holder likevel til 3 personer. Brødet kan også fryses ned hvis du har lyst til å lage litt ekstra og spare tid en annen gang. Men da må jeg advare deg: brødet er så godt at det kan hende det blir oppspist i løpet av kvelden slik at du ikke får fryst ned noe som helst...

Dette trenger du:
- 1/2 pk tørrgjær
- 1,5 dl melk
- 50 g smør
- 4-5 dl hvetemel
- 50 g revet ost
- 2 ss oregano
- 1/2 ts salt
Slik gjør du:
Varm opp melken til ca. 40 grader. Ha gjæren i en bolle og hell den varme melken over. Smelt smøret og ha det i. Rør til blandingen er klumpfri. Bland sammen hvetemel, halvparten av oreganoen og salt og ha det i bollen sammen med osten. Bland sammen med en tregaffel og kna for hånd til deigen er jevn. Legg den tilbake i bollen og la den kose seg der under et kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter.

Deigen burde være hevet til dobbel størrelse nå. Varm opp ovnen til 200 grader. Del deigen opp i 7 emner som du ruller til små boller. Sett dem sammen til et brytebrød, slik: Smelt litt smør og pensle bollene med det. Strø på resten av oreganoen. Stek brødet midt i ovnen i ca 40 minutter. Trekk inn den deilige duften av gjærbakst, ost og oregano! La brødet hvile i minst 10 minutter før du bryter det. Hver bolle skjæres gjerne i to og serveres med smør på.

9 kommentarer:

 1. Dette gleder jeg meg til å lage! Setter i gang allerede nå, slik at det sparer tid før hovedretten skal lages. Flott blogg!

  SvarSlett
 2. Lurt! Håper du ble fornøyd:)

  SvarSlett
 3. Takk for oppskriften. Passet utmerket til Lasagne ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jeg helt enig med deg i! Bare hyggelig :)

   Slett
 4. Takk for en veldig fin oppskrift! Nå skal vi overraske mamma med deilig brød når hun kommer hjem fra jobb! Hilsen Arife og Sera

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig :) Takk for koselig kommentar. Så kjekt for moren deres :) Ble hun glad?

   Slett
 5. Disse var nydelige!! Laget de til hjemmelaget moussaka i går og de fikk jammen bein å gå på! Neste gang lager jeg de nok med litt grovmel, men det blir definitivt laget mange slike framover! Enkelt nok til at 10-åringen i huset kan lage også. Det er positivt! :)

  SvarSlett
 6. Fulgte oppskriften til punkt og prikke men deigen hevet ikke og etter 40 min i ovnen var den rå. Tips?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje melka var for varm/kald? Da virker ikke gjæren...

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)