fredag 29. mai 2015

Risotto med sopp, bacon og sitronmelisse

Risotto er ordentlig kosemat som passer bra på en fredag. Denne varianten er med en kjempegod kombinasjon av bacon, sopp og sitronmelisse. Hvis du trodde at sitronmelisse bare kan brukes i forfriskende drinker må du tro om igjen...



Til 3 personer trenger du:
- 200 g skogsbacon i mindre biter
- 200 g sopp (gjerne ulike typer), grovhakket
- olje til steking
- 1 dl eplejuice
- 350 g risotto
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 25 g smør + til steking
- 1 l kokende hønsebuljong
- salt og pepper
- parmesan etter smak
- finhakket sitronmelisse etter smak

Slik gjør du:
Kok opp hønsebuljong. Vann + buljongterning er helt fint. Varm opp stekepannen og ha i litt olje og en spiseskje med smør. Stek bacon til det er gyldent og sett det til side. Tilsett en ekstra spiseskje med smør i pannen og stek soppen til den faller sammen og har fin farge. Ha i risottorisen og hvitløk og la det frese ett minutt mens du rører. Skru ned varmen og hell på eplejuice. Når eplejuicen er kokt inn øser du på hønsebuljong slik at risen er dekket. La det småkoke under omrøring til det er kokt inn. Øs da på mer buljong. Fortsett slik ca. 17 minutter til risottoen er ferdigkokt. Da skal den fortsatt ha litt tyggemotstand. Trekk pannen av varmen. Ha baconet i risottoen og smak til med salt og pepper. Dryss på ønsket mengde revet parmesan og tilsett 25 g smør i terninger. Rør om, la smøret smelte og dryss på finhakket sitronmelisse. Nå er risottoen klar til servering. 


Nam!

2 kommentarer:

  1. Hei, for en flott og spennende blogg du har. Fine bilder av masse god mat. Du er flink.
    Hilsen Torild
    www.torildsmat.blogspot.no

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)