torsdag 5. september 2013

Utrolig gode chocolate chip havrecookies

Disse må du bare prøve!! Oppskriften er kjempeenkel og resultatet blir knallgode kjeks :)


48 stk:
- 200 g romtemperert smør
- 170 g sukker
- 170 g brunt sukker
- 250 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts maldonsalt
- 1 ts bakepulver
- 2 egg
- 5 dl havregryn
- 1 ts natron
- 400 g mørk kokesjokolade, grovhakket
Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene. Legg klatter med deigen på bakepapirkledde stekebrett. Stek ett og ett brett midt i ovnen på 160 grader i 10-15 minutter. Avkjøl. Enkelt, ikke sant?

10 kommentarer:

  1. Disse skal jeg lage i morgen. Ungene kommer til å like de. Hilsen Cecilie

    SvarSlett
  2. PS De var knallgode :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjekt å høre! Disse er en av mine favoritter :)

      Slett
  3. Hei! Tenkte jeg skulle lage disse i morgen, de så kjempegode ut! :D
    Men hva er forskjellen på maldonsalt og vanlig salt? :)

    SvarSlett
  4. Hei! Tenkte jeg skulle lage disse i morgen, de så kjempegode ut! :D
    Men hva er forskjellen på maldonsalt og vanlig salt? :)

    SvarSlett
  5. Maldonsalt er flaksalt som er mildt og godt. Du kan bruke vanlig salt eller havsalt hvis du heller vil det i denne oppskriften :)

    SvarSlett
  6. Ohh!! Frister! Prøvde meg på knekkebrød oppskriften din idag. TUUSEN TAKK for Konge god og lett oppskrift!!! Hadde i urter og toppet dem med maldon salt. Super digg! Neste blir å teste desse kakene. Har ikke blogg, så jeg skriver deg ned så jeg finn deg att. <3 fra Renate

    SvarSlett
  7. Halverte oppskriften, da den var litt stor. Syns også den ble veldig tørr, så måtte ta i litt vann for å få formet kjeksene. Syns også det var litt mye sjokolade, tror kanskje jeg halverer mengden neste gang. Uansett: kjempegode kjeks!! :)

    SvarSlett
  8. Hei, bruker du lettkokte eller vanlige havregryn i denne oppskriften? Jeg spør fordi jeg har forstått det slik at vanlige havregryn er sunnest, men er redd kakene skal bli tørre eller harde hvis jeg bruker vanlige gryn og så det er lettkokte som skal være i. Med vennlig hilsen Karen

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker lettkokte. Disse kjeksene blir ikke sunne uansett hvilken type havregryn du bruker ;)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)