onsdag 4. september 2013

Gulrotkake med redusert mengde matolje

Gulrotkaker har som oftest minst 1 dl matolje i oppskriften. Noen synes kanskje det er litt mye. Her kommer et alternativ med litt mindre olje.




Kaken blir fortsatt saftig og god, og den holder seg bra i kjøleskapet i hvertfall 2-3 dager :)
Denne fine formen er fra kalasform.se
Dette trenger du til to små formkaker eller en rund form (26 cm):
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 185 g hvetemel
- 2 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 1 klype maldonsalt
- 1 ts vaniljesukker
- 140 g ananas, most til puré
- 25 g nøytral matolje (soya/raps/solsikke)
- 5 dl revne rå gulrøtter
- melis og vann til glasur

Slik gjør du:
Varm opp stekeovnen til 190 grader. Pisk egg og sukker sammen. Bland i mel, natron, bakepulver, kanel, salt og vaniljesukker. Rør inn matoljen. Tilsett most ananas og revne gulrøtter og bland det inn. Smør formen(e) og fordel røren jevnt. Stek kaken(e) midt i ovnen på 190 grader i 30-40 minutter. Sjekk med en cocktailpinne eller baksiden av en fyrstikke om kaken er gjennomstekt. La kaken kjøle seg helt ned på kjøkkenbenken og deretter i kjøleskapet. Den blir saftigere hvis den får stå i kjøleskapet over natten. Før du serverer kaken har du på glasur. Jeg brukte en enkel melisglasur av melis og vann på denne, men hvis du vil ha en mer spennende glasur kan du bruke glasuroppskriften herfra.

Pynt gjerne kaken med myke sølvkuler eller annet strøssel.

Nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)