tirsdag 3. september 2013

Fiskegrateng med laks

Hvem har sagt at fiskegrateng bare kan lages med hvit fisk? Denne er med laks og strøkavring. Kjempegodt!

Dette trenger du til 3 porsjoner:
- 75 g makaroni
- 3 ss hvetemel
- 1-2 ss smør
- 4 dl melk
- 400 g laksefilet
- 2 egg
- salt og pepper
- 1 dl strøkavring eller griljermel
- 1-2 ss matolje (raps, soya eller solsikke)

Slik gjør du:
La fisken trekke til den er ferdig i lettsaltet vann. Ta fisken opp fra vannet og kverk den med en gaffel på en tallerken. Kok makaroni som anvist på pakken. Smelt smøret i en kjele, rør inn melet og spe med melk til en tykk hvit saus. Hell den hvite sausen og makaronien i en ildfast form (ca. 20x30 cm). Krydre med salt og pepper og bland godt sammen. Bland inn den kverkede fisken. Visp eggene lett og rør dem inn i gratengen. Bland sammen matoljen og strøkavring og fordel det over gratengen. Ta en runde med salt- og pepperkvernen over strøkavringen. Stekes ved 200 grader midt i ovnen i 20-30 minutter eller til den er gyllen. 

Server med kokte poteter og/eller wokede grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)