mandag 10. juni 2013

Babymat: Kjøttdeig og spaghetti for nybegynnere

Her kommer en helt enkel oppskrift på kjøttdeig og spaghetti til babyer. Etterhvert kan du utvide smaksopplevelsen med krydder og grønnsaker som gulrot, løk, hvitløk og brokkoli i sausen. Men det kan være lurt å begynne enkelt for å venne barnet til smaken litt etter litt. Lag det når resten av familien skal ha spaghetti bolognese, så letter du arbeidet litt :) Denne middagen kan fryses.


Dette trenger du til 4 babyporsjoner:
- 150 g hermetiske grovhakkede tomater
- 1,5 dl vann
- 100 g karbonadedeig eller kjøttdeig (gjerne hjemmelaget)
- 250 g ferdig kokt spaghetti, helst fullkorn

Slik gjør du:
Kok opp vann og tomater. Del karbonandedeigen i mindre biter og ha i den i tomatsausen. 
La det koke under lokk til kjøttet er gjennomkokt. 20 minutter burde holde.
Ha den ferdigkokte spaghettien og kjøttsausen i food prosessoren med kniven montert.
Kjør det til en jevn mos. Du velger selv hvor finmost det skal være.
Kjøl ned til ca. 38 grader før du serverer. Drypp gjerne litt god olivenolje over rett før servering. Resten av maten fryses ned i små beholdere. For eksempel plastbokser eller rene glass med lokk.

2 kommentarer:

  1. Denne retten skal jeg lage i dag. Tar gjerne flere barnematoppskrifyer men nå er kanskje ditt barn over på "vanlig" mat :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Han er nok over på nesten det samme som vi spiser nå ja, utrolig hvor fort tiden går! :) Men det er bare å prøve seg fram. Mye kan jo moses til babymat bare du venter med å salte til du har tatt av mat til barnet :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)