fredag 7. juni 2013

Viltgryte

Gryter hører egentlig til høsten synes jeg, men nå har jeg endelig fått somlet meg til å ta bilder og skrive ned oppskriften på denne viltgryten, så da kommer oppskriften nå. Lag den når det regner og lat som det er høst :)


Dette trenger du til 3 porsjoner:
- 400 g finnbiff
- 2 store sjampinjonger
- 1 gulrot
- 1 løk
- 2 ss smør
- 2 dl vann
- 2,5 dl crème fraîche
- 1 dl lettmelk
- 4 knuste enebær
- 1/2 ts tørket timian
- salt og pepper
- potetstappe til servering (poteter, smør, melk, salt og pepper)

Slik gjør du:
Skrell løken og grovhakk den. Grovhakk sjampinjongen. Skrell gulroten og skjær den i skiver. Varm opp jerngryten til middels-høy varme. Ha i en spiseskje smør og vent til det skummer.
 Stek finnbiffen i 3 omganger i den varme gryten.
 Sett det til sides... 
...og ha en spiseskje smør til i gryten. Stek soppen og løken på middels varme til løken er myk og soppen har falt sammen.
Ha finnbiffen tilbake i gryten sammen med vannet.
 Tilsett gulrot i skiver og bland det sammen. Kok opp og la det trekke i ti minutter.
 Ha i melk, crème fraîche, enebær, timian, salt og pepper.
 Rør om, kok opp og la det koke i fem minutter. Smak eventuelt til med mer salt og pepper før du serverer.
 Potetmos smaker godt til denne gryten, men kokt ris passer også til. Godt brød er heller ikke feil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)