torsdag 6. juni 2013

Babymat: Kylling og ris

 Dette er en mild og god middagsrett som passer for babyer fra 6 måneders alder. Risen trekker til seg fuktighet og virker stoppende, noe som gjør denne retten ypperlig hvis babyen har løs mage. Gulrøttene tilfører smak, samt vitamin A, kalium, jern og fiber. Denne oppskriften gir mange små porsjoner som du kan fryse ned og ha til senere.

Dette trenger du til ca. 8 porsjoner:
- 2 store gulrøtter
-2 dl ris
- vann
- 1 kyllingfilet (ca. 150 g)
- 1 ss solsikkeolje

Slik gjør du:
Skrell gulroten og del den i mindre biter. Kok opp rikelig med vann og ha i ris og gulrot. La det koke i ca. 20 minutter til gulrøttene er møre. Sil av vannet og ha risblandingen i food prosessoren med kniven montert. 
I en annen kjele koker du kyllingfileten til den er gjennomkokt. Jeg pleier å koke den en halv time for sikkerhetsskyld. Del kyllingen i mindre biter, og skjær vekk ulumskheter. Ta vare på kokekraften fra kyllingen. Ha kyllingbitene oppi med risblandingen.
 Hell over noe av kokekraften og kjør på full guffe til alt er most og blandet. Spe eventuelt med mer kraft til du er fornøyd med konsistensen.
Fordel middagen i små beholdere. Jeg bruker Avent sine beholdere for morsmelk, små plastbokser med lokk eller rene små syltetøyglass. Bare pass på å ikke fylle beholderne helt opp da maten utvider seg litt ved frysing. Pass på at maten er lunken før du serverer den til barnet.
Vår lille Ludvik synes at kylling og ris er kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)