torsdag 6. juni 2013

Babymat: Aprikosmos

Tørkede aprikoser er rike på jern og vitamin A. Mos av tørkede aprikoser smaker søtt og godt, og er derfor veldig godt egnet som søtning i grøten til minsten. Tørket frukt er også bra for fordøyelsen. Jeg pleier å lage aprikosmos av en pakke tørkede aprikoser om gangen. Jeg fryser mosen i isterningsbrett, så har jeg klar små porsjoner til grøten. Passer for barn fra 6 måneders alder.

Dette trenger du:
- tørkede aprikoser (helst økologiske)
- vann

Slik gjør du:
Ha aprikosene i en bolle og hell på vann til det dekker. La aprikosene ligge i bløt i kjøleskapet over natten eller 8-10 timer. Ha aprikosene og bløtevannet i en liten kjele og kok opp. La det småkoke under lokk i 20 minutter til aprikosene er møre.
Ha aprikosene og kokevannet i en food prosessor med kniven montert og kjør det til jevn mos.
Nå er mosen klar til å avkjøles og fylles i isterningsbrett. Legg isterningsbrettet i en frysepose i frysen slik at det ikke kommer noe rusk nedi.
Terningene kan tas rett fra frysen, og legges i varm grøt (rett fra kjelen). Da blir grøten passe temperert når du har blandet inn aprikosmosen, og du kan spe med morsmelk (evt. erstatning) og servere :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)