mandag 25. mars 2013

Stekt asparges

Asparges er veldig godt og passer til det meste. Når den er riktig stekt skal den være gjennomvarm og fortsatt knasende sprø inni.

Slik steker du asparges:
Knekk eller skjær av den nederste delen av aspargesen. Jeg pleier å holde en ende i hver hånd og bøye aspargesen forsiktig. Da vil den knekke naturlig på riktig sted. Kast den nederste delen. Skyll aspargesen og skrell det som er igjen av den nederste delen hvis du vil. 
Du må ikke, men det ser litt finere ut. Varm opp stekepannen til middels temperatur og ha i litt smør. 
Stek aspargesen 5 minutter. 
Snu litt på den underveis. 
Server straks som tilbehør til kjøtt, fisk eller kylling. Smak eventuelt til med salt og nykvernet pepper.

6 kommentarer:

  1. Takk for hjelpen! Vi har aldri prøvd å steke asparges før, og dette hjalp masse :)

    SvarSlett
  2. Så det nederste skal bort ja. Laget dette for første gang selv for et par uker siden. Har ikke laget det etterpå siden den nedeste delen var uspiselig. Men nå skal jeg prøve igjen ;)
    Hilsen www.trollblomst.blogg.no

    SvarSlett
  3. hva med å skrive hvor mange minutter den skal stekes?
    vi amatører trenger slikt! :-)

    SvarSlett
  4. E ikke ekspert jeg,men vet at det går ant og bruke nederste delen til og lage noe annet.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)