mandag 20. august 2012

Bringebærsorbet

Bringebærene er utrolig gode nå. Vi har nettopp fått 12 kurver i hus. De fleste er fryst, men to av dem ble til denne deilige bringebærsorbeten :)

 Dette trenger du til ca. 900 ml sorbet:
- 700 g bringebær
- 1,5 dl vann
- saften av 1/2 sitron
- 125 g melis

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør det til en glatt og jevn bringebærsaft. Finn fram en bolle og en sikt. Sil bringebærsaften gjennom sikten for å få bort frøene. 

 Hell bringebærsaften i en iskrem-maskin og la den jobbe til sorbeten er tykk. 
Spis med en gang eller hell sorbeten over i en isboks og legg i frysen. 
Nam!

4 kommentarer:

  1. Hva gjør jeg hvis jeg mangler en ismaskin. Kan jeg bare fryde den, eller blir det hard saftis da?

    SvarSlett
    Svar
    1. Da blir det nok dessverre hard saftis :/

      Slett
  2. Hvis man ikke har ismaskin, så bytter du ut halvparten av vannet med is i samme mengde som vannet. Evt. så fryser du ned bringebærene før du lager. Smaken er den samme, men mye raskere.

    SvarSlett
  3. Har man ikke ismaskin, gjør man det samme og putter boksen i fryseren. Men man må da ta ut boksen hver time (til den har fryst) og røre om.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)