tirsdag 21. august 2012

Quiche lorraine

Fransk ost og skinkepai. Helt enkelt!
Til 4 trenger du:
- 180 g hvetemel
- 100 g kaldt smør
- 2-3 ss kaldt vann
- 4 egg
- 3 dl melk
- salt og pepper
- 150 g skinke
- 200 g revet hvitost
- 1/2 purreløk

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 200 grader. Ha melet og smør i terninger i en bolle. Gni smøret inn i melet med fingertuppene til det smuler seg. 
Ha i vann og kna det sammen til en deig. Trykk deigen ut i en paiform og prikk i den med en gaffel. 
Forstek paibunnen på 200 grader i 10 minutter. 
Skjær skinken i strimler. 
Skyll og rens purreløken og skjær den i skiver. 
Bland sammen egg, melk, salt og pepper. 
Fordel skinke, revet ost og purreløk i paibunnen. Hell over eggeblandingen. 
Stek paien midt i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter eller til eggemassen har stivnet og paien er gyllen. 
Server gjerne godt brød og salat ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)