onsdag 22. august 2012

Gulrotbrød med koriander

Brødbakemaskinen min har stort sett lagt i dvale det siste året. Det er en av de tingene man bruker noen måneder for så å glemme helt en god stund før man plutselig en dag finner ut at man skal bruke den igjen. Jeg hadde helt glemt hvor lettvint det er å sette på brødbakemaskinen om kvelden for så å våkne til den fantastiske lukten av ferskt brød morgenen etter. Så nå skal jeg se hvor lenge jeg husker på å bruke den denne gangen før den får legge seg i dvale bakerst i skapet igjen. Har allerede brukt den noen uker, så jeg er godt i gang! Jeg har faktisk ikke kjøpt brød siden jeg fant fram maskinen igjen. Bare mel, masse mel. Her er en brødvariant med gulrot. Se nederst for fremgangsmåte uten brødbakemaskin.

Til 1 kg brød trenger du:
- 235 g revet gulrot
- 280 ml lunkent vann
- 2 ss olivenolje
- 600 g hvetemel
- 2 ts malt koriander
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 1,5 ts tørrgjær

Slik gjør du:
Ha gulrot, vann og olje i brødbakemaskinen. Ha i hvetemel, koriander, salt og sukker. Lag en grop i melet og ha tørrgjæren i gropen. Sett maskinen på ønsket program (basic white) og la den gjøre resten av jobben! 
Hvis du ønsker å bake brødet uten brødbakemaskin følger du denne fremgangsmåten: Ha vann, olje og revet gulrot i en bakebolle. Bland sammen alt det tørre og ha det i bakebollen. Kna til deigen er glatt og fin. La den heve under lokk/kjøkkenhåndkle ca. 1 time på et lunt sted. Ha deigen på melet kjøkkenbenk og kna den godt sammen. Rull til en pølse og ha den i en smurt brødform. La deigen heve opp til kanten før du steker brødet nederst i ovnen på 225 grader i ca. 30 minutter. Men pass på - alle ovner er forskjellige...

3 kommentarer:

  1. Må man ha koriander?

    SvarSlett
    Svar
    1. Neida, du kan helt fint droppe det. Men da blir det gulrotbrød ;) Blir sikkert godt det óg.

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)