søndag 19. august 2012

Grønn sommerlasagne

En litt annerledes lasagne med masse gode sommersmaker. Denne er dessuten fyldig og mettende selv om det er en vegetarrett.


Til 4 trenger du:
- 2 vårløk
- 1 ss olivenolje + litt ekstra
- 2 hvitløksfedd
- 1 bunt asparges
- 185 g store hvite bønner
- 1,5 dl grønnsaksbuljong
- 150 g grønne erter
- 1 ss sitronsaft
- 300 g cottage cheese
- 1,5 dl matfløte
- salt og pepper
- 1 ts tørket timian
- revet ost (eller ostesneier hvis du, som meg, ikke gidder å rive)

Slik gjør du:
Skyll vårløken og skjær den i skiver. Skyll aspargesen, knekk bunnen av (kast bunnene) og skjær av toppene og legg dem til side. Resten av aspargesen skjæres i 1,5 cm lange biter. Varm litt olivenolje i stekepannen og fres vårløken på middels varme i ca. 5 minutter. 
Press i hvitløksfeddene og rør rundt mens det steker noen minutter til. Ha i aspargesbitene (ikke toppene!) og litt vann. 
La det surre i 5 minutter før du tilsetter erter og bønner.
Rør godt og ha i fløten, salt, pepper og sitronsaft.
La det koke noen minutter før du kverker ca halvparten av blandingen med potetmoseren.
Ha i grønnsaksbuljongen og kok opp før du har i 150 g cottage cheese.
Rør godt og kok i noen minutter til. Smak til med timian. Varm opp ovnen til 225 grader. Ha halvparten av blandingen i lasagneformen.
 Dekk med ost og lasagneplater før du gjentar.
Etter lag nr. 2 med lasagneplater blander du resten av cottage cheesen med litt vann. Fordel den oppå lasagneplatene. Drypp litt olivenolje på aspargestoppene og fordel dem oppå lasagnen. 
Ha litt (revet) ost på toppen og dryss på timian.
Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter til den er gyllen oppå. 
Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)