mandag 21. mai 2012

Sitron- og blåbærkake

Saftig og smakfull kake. Frisk og god om sommeren. Sitron og blåbær er en uslåelig kombinasjon.

 Dette trenger du til en rund kake (24 cm):
- 200 g romtemperert smør
- 3 dl sukker
- 4 egg
- saften av 1 sitron
- revet skall av 1 sitron
- 300 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 håndfull blåbær

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 175 grader. Ha smør og sukker i en bolle og rør det sammen med en ballongvisp. Eller med noe annet. Det er egentlig ikke så nøye. Rør inn ett og ett egg. 
Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha halvparten av melblandingen i røren. 
Rør inn sitronsaften og skallet... 
...og rør inn resten av melblandingen. 
Smør formen godt med smør og fordel røren jevnt oppi. 
Dryss blåbærene på toppen... 
...og stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca. 25 minutter. Ta kaken ut av formen og avkjøl den litt på rist. Nytes best lunken.

6 kommentarer:

  1. Det så herlig ut! Vi skal ha dåp neste helg, og fikk lyst til å prøve denne :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Gratulerer med dåp! Prøvde du denne kaken?

      Slett
  2. Flott med bilder som illustrerer fremgangsmåten din.

    SvarSlett
  3. Veronika! Jeg savner innleggene dine! :(

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kommer flere nå :) Følg med! (Takk for "spark bak". Det trengte jeg!)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)