tirsdag 14. februar 2012

Sjokoladefudge

Jeg har laget snop. Nærmere bestemt sjokoladefudge. Den ble veldig god. Akkurat passe myk og god sjokoladesmak, men konsistensen ble en smule kornete.

Dette trenger du:
- 4 dl sukker
- 2 dl kremfløte
- 200 g mørk kokesjokolade
- 2 ss smør

Slik gjør du:
Ha sukkeret og fløten i en kjele. 
Varm opp til 115 grader. Bruk et digitalt steketermometer. Husk å røre termometeret rundt sånn at det ikke blir liggende på bunnen og måle temperaturen der... Ta kjelen av platen. 
Kjøl blandingen ned til rundt 50 grader. Brekk opp sjokoladen og ha den i kjelen sammen med smøret. Rør til det er smeltet. 
Ha blandingen i en passelig form dekket med bakepapir. 
Min lille langpanne var litt for stor. Bre det utover med en slikkepott og sett fudgen i kjøleskapet over natten. Skjær fudgen i ønskelige biter...
...og trøkk i deg :)

8 kommentarer:

 1. Herregud! Det der såg berre ikkje heilt himmelsk ut då! NAM!

  SvarSlett
 2. Nam!!! Jeg hadde forøvrig et problem sist jeg laget karamell. Smaken var fortreffelig men den kornet seg veldig og utsende var liksom ikke den "seige" karamell greia jeg hadde sett for meg :-( Jeg tror kanskje at min ikke kokte lenge nok på høy nok temperatur.... Tror du noe av det samme kan ha hendt hos deg? Siden den ble kornete som min tenker jeg på.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror også at det kan være feilen. Kanskje den må koke en stund på 115 grader eller høyere. Men jeg skulle jo ikke lage karamell, jeg skulle lage fudge. Og jeg var redd for at hvis jeg kokte den for lenge og på for høy temperatur ble den for hard... Men det er absolutt verdt å prøve ut neste gang :)

   Slett
 3. Jeg ble veldig fristet!

  men mest av alt fenget dine søte åpningsord: "Jeg har laget snop" ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra :) Takk for hyggelig kommentar!

   Slett
 4. Gleder meg til å prøve ut disse, kanskje eg skal prøve med litt havsalt på :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)