torsdag 16. februar 2012

Kyllingkorma

Dette lager du en dag du virkelig skal kose deg med noe skikkelig godt!

Dette trenger du til 2 porsjoner:
- 2 kyllingfileter
- 1 ss solsikkeolje
- 1 løk
- 1 hvitløksfedd
- ca. 2 cm frisk ingefær
- ½ ts mildt chilipulver
- ½ ts malt gurkemeie
- ½ ts malt koriander
- ½ ts malt kardemomme
- bittelitt malt kanel
- ½ ts salt
- ½ ss hvetemel
- nesten 1 dl melk
- 2,5 dl kremfløte
- kokt ris til servering

Slik gjør du: 
Skjær løken i skiver og finriv hvitløksfeddet og ingefæren. Husk å skrelle dem først. Legg kyllingen i en kjele, dekk med vann og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la det småkoke i ca 20 minutter til kyllingfiletene er gjennomkokt. Trekk kjelen av varmen og ta vare på ca 1 dl av kraften. Skjær kyllingkjøttet i munnfullstore biter. Varm oljen over middels varme i stekepannen. Ha i løken og la den surre noen minutter før du har i hvitløk.
La det surre et minutt til.
Tilsett ingefær, chilipulver, gurkemeie, koriander, kardemomme, kanel og salt og la det surre et par minutter mens du rører det inn.
Tilsett kyllingkjøttet... 
...og kraften som du tok vare på. Skru ned varmen og la det koke i to minutter.
Ha litt melk og melet i en tett beholder og rist godt. Ha det i pannen. Rør inn resten av melken. Kok opp under omrøring, demp varmen, legg på lokk og la det småkoke i ca. 10 minutter. Rør inn fløten og la det koke i ca. 10 minutter til eller til sausen har ønsket tykkelse. 
Server med nykokt ris som du gjør klar mens gryten koker.

5 kommentarer:

  1. Ååååja, dette var GODT :D

    SvarSlett
  2. kan man lage uten gurkemeie? ser jo supergodt ut, fikk lyst til å prøve det ikveld men mangler gurkemeie :S

    SvarSlett
    Svar
    1. Det går nok helt fint. Gurkemeie smaker ikke så mye, men det er den som lager den fine gule fargen. Så da blir det sikkert like godt selv om det ikke ser helt likt ut :) Lykke til!

      Slett
  3. jippi :) utrolig mange flotte oppskrifter her inne, finner stadig inspirasjon av deg :) keep up the good work!

    SvarSlett
  4. Så kjekt da :) Takk for fin kommentar!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)