tirsdag 7. februar 2012

Hjemmelaget chips

Det er ikke vanskelig å lage chips. Bare litt tidkrevende. Men det er artig å prøve, også smaker det godt da :)


Dette trenger du:
- poteter
- matolje (f.eks. solsikke eller raps)
- maldonsalt

Slik gjør du:
Finn fram potetene du skal bruke. Jeg tror jeg brukte fem stykker. Det må være en type du synes er gode å spise. Vask dem godt og skjær dem i tynne skiver med en mandolin, ostehøvelen eller med grønnsakskutteren i food prosessoren. Du kan skrelle dem først hvis du vil, men jeg synes de er gode med skallet på. Legg potetskivene i kaldt vann noen minutter for å få vekk stivelsen og for å unngå at de blir brune. 
Tørk godt av potetskivene med kjøkkenpapir. 
Varm opp rikelig med olje i en liten gryte. Ha steketermometeret i slik at du har kontroll på varmen. Varm opp til 160 grader og stek 15 og 15 potetskiver. 
Ta dem ut når de så vidt begynner å bli gyldne og legg dem på kjøkkenpapir til å renne av. Pass på å holde temperaturen i gryten på rundt 160 grader.
Når alle potetskivene er stekt har du dem en ny runde i oljen. Igjen 15 og 15. Nå steker du dem til de er ferdige. 
Det går veldig fort! Dryss litt maldonsalt over mens de renner av seg på kjøkkenpapir. Hvis du ikke skal spise chipsen med en gang må du oppbevare dem i en åpen beholder. 
De blir myke i en tett boks.

6 kommentarer:

  1. Godt tips, jeg elsker hjemmelagt chips. Jeg elsker denne bloggen!

    SvarSlett
  2. Mai-Lovise: Så kjekt å høre :) Glad jeg har faste lesere!

    Seiv: Jepp, ganske gøy :)

    Jenny: Det ble ganske godt ja!

    SvarSlett
  3. Dette skal jeg prøve :) Har en mann som er "avhengig", han vil elske disse!

    SvarSlett
  4. Lykke til :) Håper de blir/ble gode!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)