tirsdag 20. desember 2011

Mørke sjokoladetrøfler (grunnoppskrift)

Sjokoladetrøfler er egentlig kjempelett å lage, men det tar litt tid og blir litt grisete. Til gjengjeld blir de kjempegode, så det er verdt rotet. I år er disse en av mine sorter "småkaker" til jul.

Til ca. 20 sjokoladetrøfler trenger du:
- 200 g mørk kokesjokolade
- 1 dl kremfløte
- noe å rulle trøflene i (jeg brukte smeltet melkesjokolade, kakopulver, hakkede pistasjnøtter og hasselnøtter og kakestrøssel)

Slik gjør du:
Grovhakk/brekk opp sjokoladen. 
Hakk den gjerne litt mer enn jeg gjorde... Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. 
Rør til sjokoladen er smeltet. 
Sett blandingen i kjøleskapet og la den stå der til den er helt avkjølt. Det tar ca. 2 timer. Trill kuler av sjokoladeblandingen og rull dem i ønsket garnityr. 
Oppbevar dem i kjøleskapet.
Nam!

5 kommentarer:

  1. Dette så godt ut!=) Jeg bruker å lage slike godiskuler i en rå variant med dadler, nøtter og supermat!;)

    SvarSlett
  2. Åå så godt, det skal jeg absolutt lage før jul! Vet du hvor lenge disse holder seg i kjøleskapet?

    SvarSlett
  3. Nom Nom Nom, jeg kommer og smaker en dag =)

    SvarSlett
  4. jepp, de er knallgode!

    Marit: de holder seg nok en stund i kjøleskapet :) en, kanskje to måneder maks...

    Seiv: du er hjertelig velkommen :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)