Snaddermat med kalkun, sprø loffsmuler og italienske smaker. Oppskriften er fra boken Grytemat.
Til 2 personer trenger du:
- 1 ss solsikkeolje
- 4 små kalkunbiffer
- 1 rød paprika
- ½ rødløk
- 1 lite hvitløksfedd
- 200-300 g grovhakkede tomater
- ca. 1 dl hvitvin
- 1 ts tørket merian
- 200 g store, hvite bønner
- 2 ss ferske loffsmuler
- salt og pepper
- eggnudler til to porsjoner
Slik gjør du:
Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Ta hinner og frø ut av paprikaene og skjær dem i terninger. Skrell og skjær rødløken i strimler.
Varm oljen i stekepannen og stek kalkunbiffene på begge sider til de er pent brunet.
Legg dem til side. Ha rødløk, hvitløk og paprika i pannen og fres det...
...til løken er myk.
Ha det over i en dypere kjele og legg kalkunbiffene tilbake i pannen. Krydre med salt og pepper.
Ha i tomater, merian og hvitvin og øs sausen over kalkunbiffene.
Kok opp og skru ned varmen. Sett på lokk og la det trekke i ca. 20 minutter. Vend biffene midtveis. Sett på grillelementet på full guffe i stekeovnen. Skyll godt av bønnene og vend dem inn i sausen. Smak eventuelt til med mer krydder. Ha gryten over i en ildfast form og dryss loffsmulene over.
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Setter den ildfaste formen under grillelementet og la den stå der til loffsmulene er gyldne.
Server!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)