Sjokoladetrøfler er egentlig kjempelett å lage, men det tar litt tid og blir litt grisete. Til gjengjeld blir de kjempegode, så det er verdt rotet. I år er disse en av mine sorter "småkaker" til jul.
Til ca. 20 sjokoladetrøfler trenger du:
- 200 g mørk kokesjokolade
- 1 dl kremfløte
- noe å rulle trøflene i (jeg brukte smeltet melkesjokolade, kakopulver, hakkede pistasjnøtter og hasselnøtter og kakestrøssel)
Slik gjør du:
Grovhakk/brekk opp sjokoladen.
Hakk den gjerne litt mer enn jeg gjorde... Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
Rør til sjokoladen er smeltet.
Sett blandingen i kjøleskapet og la den stå der til den er helt avkjølt. Det tar ca. 2 timer. Trill kuler av sjokoladeblandingen og rull dem i ønsket garnityr.
Oppbevar dem i kjøleskapet.
Nam!
Dette så godt ut!=) Jeg bruker å lage slike godiskuler i en rå variant med dadler, nøtter og supermat!;)
SvarSlettÅå så godt, det skal jeg absolutt lage før jul! Vet du hvor lenge disse holder seg i kjøleskapet?
SvarSlettNom Nom Nom, jeg kommer og smaker en dag =)
SvarSlettDisse så gode ut - nam!
SvarSlettjepp, de er knallgode!
SvarSlettMarit: de holder seg nok en stund i kjøleskapet :) en, kanskje to måneder maks...
Seiv: du er hjertelig velkommen :)