mandag 24. oktober 2011

Calzone med kylling og pesto

Vi lager ofte pizza hos oss, men veldig skjeldent calzone. Jeg har på en måte glemt litt at det er noe som heter calzone. Det er egentlig synd for det er etter min mening like godt som pizza. Forrige helg laget vi en variant med kylling, mais, løk og pesto. Knallgodt! Her er oppskriften:

Dette trenger du til 2 store calzoner:
- 1/2 pk gjær
- 2 dl lunkent vann
- 2 ss solsikkeolje
- 1 ts salt
- ca. 300 g hvetemel
- ca. 200 g kyllingfilet
- salt og pepper
- litt kebabkrydder
- 6-8 ss grovhakkede hermetiske tomater
- 1/4 løk
- oregano
- 3 ss mais
- revet ost
- 2 ss pesto
- 1 egg

Slik gjør du:
Tapp lunkent vann fra springen og ha det i en stor bakebolle sammen med oljen. Ha i gjæren og rør til den er oppløst. Ha i saltet og elt inn melet. Bruk eventuelt mer mel hvis deigen er klissete. Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den godt noen minutter. Ha den tilbake i bollen og la den heve i 30 minutter. Mens deigen hever gjør du klar fyllet. Skjær kyllingfileten i strimler. 
Stek strimlene i litt olje i varm panne. 
Smak til med salt, pepper og kebabkrydder. 
Skjær løken i strimler. Når deigen er ferdig hevet: Del den i to og kjevle hvert emne til en runding med ca. 25 cm i diameter. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Gjør følgende med begge deigrundingene. Smør grovhakkede tomater på ene halvdelen. 
Foldel litt løk på og dryss på oregano. 
Ha på kylling... 
Mais... 
og revet ost. 
Smør pesto på den andre halvdelen. 
Pensle kanten med lett sammenvispet egg og lim calzonene sammen. 
Pensle egg på toppen. 
La dem heve mens du varmer opp ovnen til 200 grader. Stek calzonene midt i ovnen i 20-25 minutter til de er gyldne oppå.
Nam!

5 kommentarer:

  1. Der var kylling-skjærebrettet i bruk ja :D Praktiske!

    SvarSlett
  2. Hei Veronika,
    Nå har jeg prøvd denne oppskriften din, og spist opp halve calzone-n :)
    Bra oppskrift! Det smakte :D
    Men de calzonene ble VELDIg store!
    Tusen tak for at du deler dine gode oppskrifter med oss :)
    Klem xoxo

    SvarSlett
  3. Hei du :)
    Ja, de blir veldig store. Jeg klarte heller ikke å spise mer enn halve.. Men det er kjekt med rester til kvelds eller lunsj dagen etter da ;)
    Glad de falt i smak!
    Veronika :)

    SvarSlett
  4. Så veldig godt ut. Skal prøve meg i kveld! :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)