lørdag 17. september 2011

Mammas hjemmelagde sjokoladekake forkledd som sjørøverskip

Jeg ble spurt om jeg hadde tips til sjørøverkake. Det hadde jeg egentlig ikke, men en utfordring er alltid velkommen hos meg. Så jeg søkte litt på nettet og prøvde meg litt fram. Og jammen ble det sjørøverkake! Ikke den peneste sjørøverkaken jeg har sett, men sikkert bra nok til at en liten gutt hadde blitt fornøyd :) Her er oppskrift og fremgangsmåte.


Dette trenger du til en langpanne sjokoladekake:
- 3 egg
- 4,5 dl sukker
- 250 g smør
- 400 g hvetemel (ca. 6 dl)
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ss kakao
- 2,5 dl melk

Glasur:
- 125 g smør
- 200 g mørk kokesjokolade
- 300 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 3-4 ss kaffe, vann eller melk

Pynt:
- ca. 1/2 dl bringebærsyltetøy til "liming"
- 1-2 dl kremfløte avhengig av hvor mye sjø du vil ha
- bittelitt blå color paste
- non stop
- seigemenn
- smågodt krokodiller
- annet smågodt til kanoner o.l.

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 180 grader. Ha egg og sukker i en bolle og pisk det stivt og hvitt. 
Smelt smøret og ha det i. Bland sammen det tørre og ha det i røren vekselvis med melken. 
Ha røren i en bakepapirkledd stor langpanne. 
Min langpanne ligger hos svigers, så jeg måtte improvisere og bruke en stor ildfast form... Stek kaken midt i ovnen i 20-30 minutter. 
Sjekk med baksiden av en fyrstikk. Hvis det ikke henger deig igjen på pinnen når du stikker den i kaken er kaken ferdig. La kaken bli helt avkjølt. Skjær opp kaken etter følgende mal: 
Jeg måtte først skjære av rundt kantene sånn at kaken ble mer firkantet. 
Vurder om du må gjøre det samme. Det er ikke sikkert det er nødvendig. Bildene videre er litt feil fordi jeg fulgte en annen mal. Men underveis fant jeg ut at malen jeg har laget over er bedre, så bare lat som at det ser riktig ut :) Håndter kakebitene varsomt - de knekker lett. Legg del A i serveringsfatet du skal bruke. Smør på bringebærsyltetøy og legg del E oppå. 
Med malen over blir delene like lange. Jeg bygget under senere sånn at de ble like lange
Smør litt bringebærsyltetøy under del D og legg den bakerst i båten. Form del B og C til en stor trekant foran som du selvfølgelig fester med syltetøy. 
Del F, G og H er reservedeler. Disse kan du spise med en gang (jeg spiste dem til middag) eller du kan spare dem i tilfelle du får bruk for dem. Nå er det på tide å lage glasuren. Smelt smøret i en kjele og ha i oppbrekket sjokolade. Rør til sjokoladen er smeltet. 
Bland inn vaniljesukker og melis og tilsett kaffe, vann eller melk til glasuren er glatt, men fast nok til at den kan smøres på uten å renne av. 
Dekk hele båten med glasur. Jeg brukte slikkepott og en kniv til denne jobben. Tørk av søl på fatet med kjøkkenpapir. Ta-dah! 
Nå gjenstår det bare å pynte mesterverket. Jeg pyntet med non stop rundt omkring på skipet.
Seigemenn ble plassert på dekk. 
Jeg lagde kanoner av lakris-smågodt og brune non stop. 
Et lakris snøre ble ankertau. 
En krokodille har kommer seg ombord på skipet. 
Pisk kremfløten til krem og rør inn fargen. Fargepasta er veldig drøy, så du trenger bare bittelitt. Fordel den blå kremen som hav rundt båten og legg noen krokodiller i havet. 
Seilene laget jeg av grillspyd og papir som jeg brant rundt kanten med et stearinlys. 
Anbefaler å gjøre dette ute for å unngå at brannalarmen går og for å slippe aske på gulvet. Napp av løs aske sånn at den ikke havner på kaken. Server kaken til små eller store sjørøvere!

5 kommentarer:

  1. Skulle ønske datteren min var liten igjen! men snart får jeg tantebarn :-)

    SvarSlett
  2. Jeanette: Takk :)

    Eli: Må man ha barn for å lage sjørøverkake? Jeg lagde den til meg selv jeg ;)

    SvarSlett
  3. Gleder meg til å prøve denne neste barnebursdag (Selv om gutten min bare blir ett år og neppe vet å sette pris på den :-/ ). Flott kake!

    SvarSlett
  4. Artig :) Ta masse bilder som du kan vise ham når han er gammel nok til å sette pris på den ;)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)