tirsdag 13. september 2011

Omelett med kylling, mais og løk

Omelett - det er lett det! Så lett at man faktisk klarer å knekke eggene selv. Jeg synes det er helt utrolig at de selger egg i kartong på butikken. Er det virkelig et marked for det? Det tar to minutter å knekke eggene og vispe dem sammen. Det må jo være det letteste i verden. Eggene bør komme i sin orginale form spør du meg. Og det er plommen i midten, deretter hviten og eggeskall rundt. Nok frustrasjon over unødvendig halvfabrikata - her kommer oppskriften!
 

Dette trenger du til lunsj til 2 personer:
- 6 egg
- ca. 1 dl melk
- 1 ss smør
- 1 sjalottløk
- 3-4 sneier med kyllingpålegg
- en håndfull mais
- salt og pepper

Slik gjør du:
Knekk eggene i en bolle. Ha i melk og visp det lett sammen. Grovhakk løken. Skjær kyllingpålegget i strimler. Varm opp stekepannen over middels varme og ha i smøret. Hell i eggeblandingen. La den steke noen minutter til begynner å bli fast og fin, men fremdeles er litt flytende oppå. Dryss på mais, hakket løk og kyllingpålegg i strimler. Krydre med salt og pepper.
La omeletten steke litt til, til den er fast rundt kanten. Skru ned varmen. Brett halve omeletten over. 
La den ligge slik i et par minutter før du serverer omeletten. 
Ha gjerne brød med smør ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)