mandag 12. september 2011

Risotto med chorizo og erter toppet med smørstekt sopp

Oi, oi, oi! Hvis du skal lage én risotto i år må det bli denne. Trust me!

Dette trenger du til 5 personer:
- 250 g chorizo
- 500 g risotto 
- en slump med hvitvin hvis du har
- 15 dl hønsebuljong
- 1 ss solsikkeolje
- 6 ss smør
- 2 løk
- 2 hvitløksfedd
- 100 g frosne selskapserter
- ca. 400 g sopp
- en neve revet parmesan
- salt og pepper

Slik gjør du:
Ta skinnet av chorizoen og del den i terninger. 
Skrell løkene og grovhakk dem. 
Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Skjær soppen i skiver. 
Kok opp buljongen og hold den varm. Varm opp stekepannen og stek chorizoen fort i tørr panne. 
Ha den ferdigstekte chorizoen over i et fat eller en bolle. Sett det til side til senere. 
Skyll av stekepannen. Varm den opp på nytt og ha i 1 ss solsikkeolje og 1 ss smør. Stek løken til den er myk. 
Ha i risottoen og rør den inn til den er dekket av olje. 
Nå kan du helle over en slump med hvitvin og la den koke inn hvis du har det. Ellers hopper du bare videre til neste trinn: Øs på buljong til risottoen er dekket. 
La det koke helt inn før du øser på buljong igjen. Fortsett sånn til risottoen nesten er ferdig (ca. 15 minutter). Ha i erter og chorizo. 
Øs på mer buljong og la den koke inn. Nå skal den koke ca. 5 minutter til. Øs på mer buljong underveis hvis det er nødvendig. I mellomtiden steker du soppen i tre omganger sammen med 3 ss av smøret. 
Ha soppen tilbake i pannen etterpå og hold den varm. Når buljongen nesten er kokt helt inn i risottoen siste gangen trekker du pannen av varmen og rører inn revet parmesan og 2 ss smør. 
Smak til med salt og pepper og server med den smørstekte soppen på toppen.

2 kommentarer:

  1. Så kjempegodt ut. Skal prøve den i helgen :)
    hilsen Cecilie

    SvarSlett
    Svar
    1. Ble det bra? Håper i hvertfall du likte det :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)