Ismaskinen vår er endelig kommet i hus og vi har allerede rukket å bruke den to ganger. Og jeg må si at jeg er kjempefornøyd. Det er mye gøyere å lage is med ismaskin! Foreløpig har vi bare laget yoghurtis fordi det var raskest å lage. Men etterhvert kommer vi nok til å lage både fløteis og sorbet :) Følg med utover høsten for flere isoppskrifter. Ikke fortvil hvis du ikke har ismaskin. Du kan likevel lage isen. Se nederst for fremgangsmåte.
- 5 vaniljefudge fra smågodthyllene
- 70 g mørk kokesjokolade
- 450 g yoghurt naturell
- 170 g sukker
- 80 g crème fraîche (ikke lett-varianten)
- 1 ts vaniljeessens
- 3 dl kremfløte
Slik gjør du:
Ha yoghurt, sukker, crème fraîche og vaniljeessens i en bolle og visp til sukkeret er helt oppløst.
Ha i fløten og rør den forsiktig inn. Hell blandingen i ismaskinen og la maskinen gå i ca. 20 minutter. I mellomtiden hakker du sjokoladen...
...og skjærer vaniljefudgen i små terninger. Bland det sammen og ha det i isblandingen.
La maskinen gå ca. 15-20 minutter til.
Isen er da ganske fast og kan serveres som den er. For best resultat bør den fryses litt ekstra i frysen. Da smelter den ikke så fort når du serverer den. Ha isen over i en ren isboks med lokk og oppbevar isen i frysen til du skal spise den.
Hvis du ikke har ismaskin gjør du følgende med isblandingen: Fyll den (uten sjokolade og fudge) i en isboks som du
setter i frysen. Ta den ut hvert tjuende minutt og rør i den til den er
halvfrossen. Rør inn hakket sjokolade og fudge og sett isen tilbake i
frysen. Rør hvert tjuende minutt til isen er frossen.
Mmmm, isen såg knallgod ut, Veronica:o))
SvarSlettdet ble den også:)
SvarSlettHva slags yoghurt bruker du? Jeg prøvde oppskriften i dag med vaniljeyoghurt, men syntes den ble litt søt. Brukte du yoghurt naturen?
SvarSlettYoghurt naturell ja. Kan tenke meg det ble litt søtt med vaniljeyoghurt... Kunne sikkert ha brukt det og droppet sukkeret :)
SlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Slett