lørdag 13. august 2011

Sjokoladepavlova med jordbær og blåbær

Nok en gang har jeg latt meg inspirere av Nigella. Ser at det har blitt mye fra hennes oppskrifter i det siste... Men hun er jo så fantastisk flink og herlig at det er vanskelig å ikke la seg rive med og bli inspirert. Denne gangen er det en pavlova med sjokoladesmak jeg ble fristet til å lage. Og jeg angrer ikke. Sjokoladepavlovaen ble - om mulig - enda bedre enn pavlovaen med pasjonsfruktkrem. Nok småprat, gi oss oppskriften, tenker sikkert dere. Så her kommer den!
Dette trenger du til 4 personer:
- 3 eggehviter
- 150 g sukker
- 2 ss kakaopulver
- 1/2 ts balsamicoeddik
- 25 g mørk sjokolade
- 2,5 dl kremfløte
- friske jordbær (delt i to) og blåbær

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 180 grader. Pisk eggehvitene til det dannes myke topper. 
Ha i sukkeret spiseskje for spiseskje mens du pisker. Pisk marengsen stiv og blank. 
Tilsett kakao og eddik mens du fortsatt pisker. 
Finhakk den mørke sjokoladen... 
...og ha den i marengsen. 
Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel marengsen i en sirkel på stekebrettet. 
Jeg brukten en sprøytepose med kobler og uten tip til dette. Sett marengsbunnen midt i ovnen og skru ned termostaten til 150 grader. Stek bunnen i ca. 45 minutter. Da skal den være sprø langs kanten og på sidene og myk og fuktig inni. Skru av stekeovnen og sett døren på gløtt. La sjokolademarengsbunnen bli helt avkjølt i ovnen. 
Når det er på tide å servere pavlovaen legger du marengsbunnen på et kakefat. Pisk fløten til krem og fordel den oppå bunnen. 
Strø bærene over. 
Du kan godt bruke mye flere bær enn jeg brukte. Det velger du etter smak og behag. 
Server!

4 kommentarer:

  1. Morsomt å lese om andre som også har laget Pavlova. Min ble en stor hit blant gjestene.

    SvarSlett
  2. Det er ikke så rart det, for pavlova er jo helt fantastisk godt! :) Min ble tatt godt imot og fort spist opp ;)

    SvarSlett
  3. Så flott beskrivelse. Jeg har hatt lyst til å lage en pavlova lenge. Ser så utrooolig godt ut!

    SvarSlett
  4. Takk for det :) Det er utrooolig godt, så det er bare å sette igang og lage pavlova! Lykke til :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)