Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift fra Nigellas sommermat. Laksefileten får en spennende smak med denne marinaden og passer veldig godt til kokosris. Prøv selv :)
- 250 g laksefilet uten skinn
- 3 dl kokosmelk
- 1,5 dl ris (10 minutters)
- ca. 1/2 ts salt
Marinade:
- 1 chili
- 3 vårløk
- 1/2 ss thailandsk fiskesaus
- saften av 1 lime
- 1 dl kokosmelk
- en klype salt
- litt nykvernet pepper
Slik gjør du:
Grovhakk chili og vårløk og ha det i en food prosessor med kniven montert.
Kjør til det er finhakket.
Ha i fiskesaus, limesaft, salt, pepper og kokosmelk og kjør det videre til en jevn marinade.
Skjær laksefileten i store terninger. Legg dem i en pose og hell over marinaden.
Lukk posen, legg den i kjøleskapet og la marinaden trekke inn i minst en time. Når du begynner å bli sulten setter du ovnen på maks temperatur med grillelementene på. Legg lakseterningene i en ildfast form og grill dem øverst i ovnen i 5-10 minutter avhengig av ovnen din.
Du kan også bruke grillen. Tre lakseterningene på trespidd som har ligget i vann først og grill laksen ca. 5 minutter avhengig av hvor varm grillen din er. Kok opp 3 dl kokosmelk med litt salt og kok risen 10-12 minutter til kokosmelken har trukket inn og risen er gjennomkokt. Server lakseterningene med ris til.
Kjør til det er finhakket.
Ha i fiskesaus, limesaft, salt, pepper og kokosmelk og kjør det videre til en jevn marinade.
Skjær laksefileten i store terninger. Legg dem i en pose og hell over marinaden.
Lukk posen, legg den i kjøleskapet og la marinaden trekke inn i minst en time. Når du begynner å bli sulten setter du ovnen på maks temperatur med grillelementene på. Legg lakseterningene i en ildfast form og grill dem øverst i ovnen i 5-10 minutter avhengig av ovnen din.
Du kan også bruke grillen. Tre lakseterningene på trespidd som har ligget i vann først og grill laksen ca. 5 minutter avhengig av hvor varm grillen din er. Kok opp 3 dl kokosmelk med litt salt og kok risen 10-12 minutter til kokosmelken har trukket inn og risen er gjennomkokt. Server lakseterningene med ris til.
Ser aldeles hærlig ut :) Spørs om ikke dette blir en av de neste middagene ut.
SvarSlettTakk :D Det er veldig godt!
SvarSlettHar laget dette ved flere anledninger. Veldig godt og passer perfekt for oss som ikke kan spise meieriprodukter:-) Takk for en god oppskrift:-)
SvarSlettBare hyggelig, du :) Glad jeg kan være til inspirasjon!
SvarSlett