søndag 14. august 2011

Kyllingpilaff med nøtter

Pilaff er ris som er frest i olje i stekepannen før den kokes. Resten av ingrediensene og krydderne kan variere veldig. Dette er en pilaff med kylling og nøtter krydret med kanel, gurkemeie og kardemomme. Bruk nøtter uten salt for best resultat.

Dette trenger du til 2 store porsjoner:
- 2 kyllingfileter (ca. 300 g)
- 1 dl tyrkisk yoghurt
- saft og revet skall av 1 sitron
- bittelitt malt kanel (under 1/4 ts)
- 5 dl kyllingbuljong
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 ss smør
- 2 ss solsikkeolje
- 250 g ris (10 minutters)
- 1/2 ts malt kardemomme
- 25 g cashewnøtter
- 25 g mandelflak
- 12 g pinjekjerner
- 2 ss pistasjnøtter uten skall
- 1 ts tørket persille

Slik gjør du:
Bland sammen yoghurt, 2 ss sitronsaft og kanel. 
Skjær kyllingfiletene i mindre biter og ha dem i marinaden. 
La dem ligge der ca. 1 time. Smelt smøret med 1 ss olje i en stor kjele og fres risen til den er blank og dekket med olje og smør. Hell på buljongen tilsatt gurkemeie og ha i kordemomme, sitronskall og resten av sitronsaften. 
La det få et oppkok før du legger lokk på og lar det småkoke i 10-12 minutter til risen er mør. Ha kyllingbitene i en sil og rist av overflødig yoghurtmarinade. 
Varm opp stekepannen og ha i 1 ss olje. Stek kyllingkjøttet til det er pent brunet. 
Når risen er ferdig trekker du pannen av varmen og blander inn kyllingbitene. 
Grovhakk nøttene og rist dem i tørr, varm panne til det begynner å dufte. 
Bland nøttene også inn i risen sammen med tørket persille. 
Server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)