søndag 21. august 2011

Sitron- og limeis

Jeg driver og tester ut litt forskjellige isoppskrifter og siste ut var denne. Denne gangen brukte jeg spongecake stabilizer for å se virkningen av det. Jeg kjøpte egentlig SP fordi jeg skulle bruke det i cupcakes, men så leste jeg på glasset at den kunne brukes i iskrem, så det måtte jeg jo teste. Resultatet ble en sommerlig og syrlig is. Merket ikke stor forskjell på konsistensen, men det kan være fordi jeg ikke bruker ismaskin. Må prøve igjen når jeg har fått tak i en ismaskin :)
Dette trenger du til 2 liter is:
- 2 x 1/3 l kremfløte (altså 6,6 dl)
- saften av 2 lime
- skallet og saften av 1 stor sitron
- 3 eggeplommer
- 1 dl melis
- 5 g spongecake stabilizer (1 liten ts)

Slik gjør du:
Finriv sitronskallet og press ut saften fra limene og sitronen. Bland det sammen i en liten bolle. 
Pisk kremfløten til nesten-krem. 
Pisk eggeplommene og melisen til tykk eggedosis. 
Ha spongecake stabilizer i eggedosisen...
...og pisk videre til eggedosisen er veldig tykk. 
Ha eggedosisen i nesten kremen og pisk forsiktig til det er godt blandet. Ha i lime- og sitronsaften og skallet mens du fortsatt pisker forsiktig til alt er blandet. 
Smak på isblandingen og ha eventuelt i mer melis, sitronsaft eller limesaft. Ha isblandingen over i en boks med lokk som rommer minst 2 liter. 
En brukt og vasket isboks er perfekt! Sett på lokket og sett isblandingen i frysen. Ta den ut hver halvtime de 3 første timene og rør godt i isen. Etter siste røring setter du isen tilbake i frysen til den er helt frossen. 
Denne isen bør tempereres i kjøleskap minst 30 minutter før den skal spises. 

2 kommentarer:

  1. Hva inneholder sponge cake stabilizer?

    SvarSlett
  2. Den inneholder: Vann, stabilisator (E420ii), Emulgator (E471), Aroma

    Mye E-stoffer, fysjamei :/ Det er sikkert ikke bra å bruke det egentlig...

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)