Disse kyllingburgerne passer bra til lunsj eller til middag på en travel hverdag. Bare legg kyllingen i marinaden dagen før og stek burgerne når det passer. Denne retten falt virkelig i smak hos oss.
Masalakylling:
- 2 ss extra virgin olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss malt koriander
- 1/2 ss malt spisskummen
- 1/2 ts nykvernet sort pepper
- 1/2 ts malt kardemomme
- 1/4 ts malt kanel
- 1/4 ts salt
- 1/4 ts malt nellik
- 2 store kyllingfileter
Dressing:
- 2,5 dl tyrkisk yoghurt
- 1/4 rødløk
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss finhakket frisk mynte
- 1/2 ts malt spisskummen
- litt salt
I tillegg:
- 4 ciabattabrød
- 2 ss smør
- noen salatblader
- 12 agurkskiver
- 12 paprikastrimler
Slik gjør du:
Bland sammen alt krydderet og oljen til masalakyllingen.
Skjær kyllingfiletene i store biter.
Jeg delte hver kyllingfilet i 5-6 biter. Vend kyllingbitene godt i marinaden, dekk bollen med plast og sett den i kjøleskapet i ca. 12 timer.
For å lage dressingen skjærer du rødløken i tynne skiver. Bland sammen alle ingrediensene.
Varm opp stekepannen til middels sterk varme. Stek kyllingbitene i litt olje i ca. 5 minutter på hver side til den er gyllen og gjennomstekt.
Varm i mellomtiden ciabattabrødene i ovnen etter anvisning på pakken. For å sette sammen burgerne, del brødene i to og smør litt smør på bunnen. Legg salat, agurk og paprika på hver bunn. Legg noen kyllingstykker oppå, øs over litt dressing og legg på toppen på brødet.
Mmmm!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)