Disse muffinsene er laget uten eggeplommer og er derfor lysere enn vanlige muffins. Når samboeren min smakte på disse sa han: "Smaken minner meg om kakemenn!". Og det syntes egentlig jeg også når jeg kjente etter. Du kan gjerne dekorere muffinsene med glasur, men jeg tok dem bar denne gangen.
- 3 eggehviter
- 160 g melk
- 2 ss sitronsaft
- revet skall av 1 sitron
- 350 g mel
- 1 ss maizenna
- 200 g sukker
- 2,5 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 115 g mykt smør
- 13 g SP
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 175 grader. Ha alt det tørre i en bolle...
...og rør det sammen.
Ha eggehvitene og 2 ss melk i en liten bolle.
Visp det lett sammen.
Ha smøret og resten av melken oppi med det tørre og rør det inn.
Ha i eggehviteblandingen under omrøring.
Ha i SP...
...og rør til den er godt blandet inn og røren får en tykk konsistens.
Legg muffinsformer i et muffinsbrett eller legg doble muffinsformer på et stekebrett og fyll dem litt over halvfulle med røre.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 20-25 minutter.
Muffinsene smaker best varme, men er gode når de er avkjølt også :)
Varm opp ovnen til 175 grader. Ha alt det tørre i en bolle...
...og rør det sammen.
Ha eggehvitene og 2 ss melk i en liten bolle.
Visp det lett sammen.
Ha smøret og resten av melken oppi med det tørre og rør det inn.
Ha i eggehviteblandingen under omrøring.
Ha i SP...
...og rør til den er godt blandet inn og røren får en tykk konsistens.
Legg muffinsformer i et muffinsbrett eller legg doble muffinsformer på et stekebrett og fyll dem litt over halvfulle med røre.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 20-25 minutter.
Muffinsene smaker best varme, men er gode når de er avkjølt også :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)