Før i tiden var byggmel den viktigste delen av kostholdet, både som grøt og flatbrød. Nå brukes bygg hovedsaklig i dyrefor eller som en viktig råvare i ølproduksjon. Veldig lite bygg går til mat, noe som er synd for bygg er - ved siden av havre - en av de sunneste kornsortene. Byggmel inneholder fiber og antioksidanter og viktige vitaminer og mineraler. Disse halvgrove rundstykkene er smakfulle og litt søte. Perfekt til helgefrokosten!
Dette trenger du til 10 rundstykker:
- 4,5 dl lunkent vann
- 250 g byggmel
- 4 ss solsikkeolje
- 350 g siktet hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ss mørk sirup
- 1/2 pk tørrgjær
Slik gjør du:
Rør byggmelet ut i 2,5 dl lunkent vann.
La blandingen stå og svelle i 30 minutter. Bland sammen vann, olje og sirup...
...og rør det ut i byggmelblandingen.
Bland hvetemel med tørrgjær og salt og ha det i deigblandingen. Kna deigen godt sammen.
La den stå tildekket på et lunt sted i ca. 45 minutter.
Ha bakepapir på et stekebrett og dryss over litt byggmel. Del deigen i 10 like store emner og form dem til rundstykker.
Trykk dem litt ned og la dem heve på stekebrettet under et kjøkkenhåndkle i minst 30 minutter.
Varm opp ovnen til 220 grader og stek rundstykkene nederst i ovnen i ca. 20 minutter.
La dem hvile litt før du deler dem i to og nyter dem med favorittpålegget ditt.
Denne oppskriften vil også jeg teste! Takk for super blogg.
SvarSlettBeste hilsen fra Superkokken :-)
Det må du gjøre! Fortell meg gjerne hvordan det går :)
SvarSlettEr det mulig å lage disse uten sirup?? :)
SvarSlettDet er nok mulig, men smaken vil da bli annerledes. Sirupen tilfører litt søt smak til rundstykkene :)
Slett