fredag 5. august 2011

Foccacia med rosmarin og fetaost

Foccaciabrød må man ha om sommeren, men det smaker godt resten av året også. Server det til grillmaten eller med godt pålegg som en sandwich. Denne oppskriften gir et godt og luftig brød. Du kan selvfølgelig variere toppingen. Soltørket tomat, friske urter, oliven og cherrytomater er godt på foccacia.

Dette trenger du til et stort brød:
- 1,5 ts tørrgjær
- 5 dl lunkent vann
- ca. 500 g hvetemel
- 1/2 dl extra virgin oliven olje
- 1 ss honning
- 1 ts salt
- 2 rosmarinkvister
- maldonsalt
- ca. 25 fetaost-terninger i olje
- extra virgin oliven olje til å dryppe over

Slik gjør du:
Rør ut gjæren i lunkent vann i en bakebolle. 
Rør inn olje, honning og salt. 
Ha i mel og rør det godt inn. 
Deigen skal være veldig klissete. La deigen heve ca. 30 minutter. 
I mellomtiden varmer du opp ovnen til 250 grader. Dekk en langpanne med bakepapir. Hell deigen i langpannen og bruk en slikkepott til å fordele den utover. 
Jeg liker å bruke bakepapiret om igjen hvis det ikke er grisete. Spare miljøet og penger osv. Dette stekte jeg pitabrød på dagen før...

Fordel rosmarinblader, maldonsalt og fetaost oppå. Ringle godt med olje over. 
Stek brødet midt i ovnen i ca. 20 minutter til det får fin farge oppå. 
La brødet kjøle seg litt ned og dekk det deretter med et kjøkkenhåndkle slik at skorpen blir myk og fin.

4 kommentarer:

  1. Dette så godt ut, er lenge siden ssit jeg bakte focacia, og det er egentlig litt rart, for det er jo så enkelt og lage, og så godt... Får vurdere det til neste "grillings" ;o)

    Har foresten en liten Giveaway på bloggen min nå, bli med da vel!

    Hilsen Bea

    SvarSlett
  2. Da må du absolutt vurdere det til neste grillings ja ;)

    SvarSlett
  3. Denne ble veldig god! Supplerte med litt oliven ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra! Høres godt ut hvis man liker oliven ;)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)