torsdag 4. august 2011

Byggrundstykker

Før i tiden var byggmel den viktigste delen av kostholdet, både som grøt og flatbrød. Nå brukes bygg hovedsaklig i dyrefor eller som en viktig råvare i ølproduksjon. Veldig lite bygg går til mat, noe som er synd for bygg er - ved siden av havre - en av de sunneste kornsortene. Byggmel inneholder fiber og antioksidanter og viktige vitaminer og mineraler. Disse halvgrove rundstykkene er smakfulle og litt søte. Perfekt til helgefrokosten!
Dette trenger du til 10 rundstykker:
- 4,5 dl lunkent vann
- 250 g byggmel
- 4 ss solsikkeolje
- 350 g siktet hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ss mørk sirup
- 1/2 pk tørrgjær

Slik gjør du:
Rør byggmelet ut i 2,5 dl lunkent vann. 
La blandingen stå og svelle i 30 minutter. Bland sammen vann, olje og sirup...
...og rør det ut i byggmelblandingen. 
Bland hvetemel med tørrgjær og salt og ha det i deigblandingen. Kna deigen godt sammen. 
La den stå tildekket på et lunt sted i ca. 45 minutter. 
Ha bakepapir på et stekebrett og dryss over litt byggmel. Del deigen i 10 like store emner og form dem til rundstykker. 
Trykk dem litt ned og la dem heve på stekebrettet under et kjøkkenhåndkle i minst 30 minutter. 
Varm opp ovnen til 220 grader og stek rundstykkene nederst i ovnen i ca. 20 minutter. 
La dem hvile litt før du deler dem i to og nyter dem med favorittpålegget ditt.

4 kommentarer:

  1. Denne oppskriften vil også jeg teste! Takk for super blogg.
    Beste hilsen fra Superkokken :-)

    SvarSlett
  2. Det må du gjøre! Fortell meg gjerne hvordan det går :)

    SvarSlett
  3. Er det mulig å lage disse uten sirup?? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er nok mulig, men smaken vil da bli annerledes. Sirupen tilfører litt søt smak til rundstykkene :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)