søndag 31. juli 2011

Ovnsbakt spaghetti med kylling og spinat

Denne oppskriften er fra Pasta-boken som jeg kjøpte for ikke så lenge siden. Det er en mettende rett som godt kan gjøres klar på forhånd og bare settes i ovnen til steking når du begynner å bli sulten. 
Dette trenger du til 2-3 porsjoner:
- 150 g spaghetti
- 2 ss extra virgin olivenolje
- 2 hvitløksfedd
- 1/2 rødløk
- 300 g kyllingfilet
- 1 boks grovhakkede tomater (400 g)
- 1 ss tørket basilikum
- litt salt
- 1/2 tørket chili, smuldret
- 2 ss tørket persille
- ca. 1 dl revet parmesan
- 100 g friske spinatblader
- revet cheddar

Slik gjør du:
Kok spaghettien i rikelig lettsaltet vann til den er al dente. Sil spaghettien og sett den til side. Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Skrell rødløken og grovhakk den. 
Skjær kyllingfiletene i biter. Varm oljen i en stor stekepanne over middels varme. Stek rødløk og ett av hvitløksfeddene til de er myke. Ha i kyllingen og stek videre til den er fint brunet. Varm opp ovnen til 200 grader. Ha grovhakkede tomater, basilikum, salt, chili, persille, parmesan og det andre hvitløksfeddet i foodprocessoren med kniven montert. 
Kjør det til en klumpete blanding. 
Ha blandingen i stekepannen sammen med kyllingen og la det småkoke ca. 5 minutter. 
Ta pannen av varmen og rør inn spinat og pasta. 
Nå kan du angre hvis du valgte å ikke bruke den største stekepannen du har... Ha blandingen i en ildfast form...
...og strø revet cheddar over.
Gratineres midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter. 
 Enjoy!

3 kommentarer:

  1. Mmm, gratinerte greier er fantastisk!

    SvarSlett
  2. Wow, ser godt ut. Takk for oppskriften.

    Fra
    Jessica :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)