mandag 1. august 2011

Penne med erter og italiensk pølse

Noen ganger er det greit å prøve ut en annen variant av den vanlige pastaen med tomatsaus. Denne er med smakfull italiensk pølse og litt fløte for en mer kremet konsistens. Jeg brukte riflet penne for å fange opp sausen bedre. Pølsen jeg brukte er italiensk grillpølse fra coop og selges i pakker med 3 stykker (300 g per pakke). 

Til to store porsjoner trenger du:
- 1 ss smør
- 1/2 løk
- 2 ts tomatpuré
- 1 dl vann + mer etter behov
- 200 g italiensk pølse
- ca. 1 dl kremfløte
- 1 lite hvitløksfedd
- ca. 150 g frosne erter
- salt og nykvernet pepper
- 1 ss tørket persille
- ca. 250 g penne

Slik gjør du:
Skrell og finhakk løken og hvitløken. 
Ta skinnet av pølsene og skjær dem i skiver. 
Varm smøret i en stekepanne over middels varme. Stek løken i ca. 5 minutter til den mykner. Ha i hvitløken mot slutten av steketiden. 
Rør inn pølsebitene...
...tomatpuré og vann. 
Hell på fløte og rør inn ertene. 
La det småkoke i ca. 15 minutter på lav varme. Ha eventuelt i mer vann ved behov.
I mellomtiden koker du pastaen som anvist på pakken. Krydre sausen med salt og pepper og ha i persille. Sil pastaen og ha den i et serveringsfat. Hell sausen over... 
...og bland det sammen. 
Server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)