torsdag 21. juli 2011

Jordbærmarengsbløtkake og overstått jubileum!

Veronikas lille matkrok har fylt ett år og det har gått meg hus forbi! Jubileumet var 29. juni, og nå er vi jo langt ut i juli. Også jeg som hadde store planer om boller og brus, bursdagshatter og -fløyter og kake med fyrverkeri... Jaja, kanskje til neste år. Men kake ble det, selv om den nesten ble en måned forsinket. For kake skal man ha ved både små og store feiringer. (Og på vanlige hverdager og hvis jeg får velge) Denne oppskriften er fra Nigellas sommermat. Jeg halverte den slik at min husholdning på to personer skulle klare å spise kaken opp før den blir dårlig. Og det klarte vi jammen santen! Denne gikk ned på høykant både hos meg og min kjære. Som en liten bursdagspressang har bloggen også fått en sårt trengt overhaling. Jeg var mildt sagt dritlei av den gamle utformingen. Men nå har bloggen fått nye farger, nytt tittelbakgrunnsbilde og store bilder! Elsker store bilder. Jo større, jo bedre. Håper dere liker den nye utformingen og at ingen blir forvirret av at jeg har flyttet rundt på noen ting. Det var jo meningen det skulle bli bedre, ikke verre... Nok prat - her kommer oppskriften på JORDBÆRMARENGSBLØTKAKE ;D

Dette trenger du til 4 store porsjoner med kake:
- 62 g siktet hvetemel
- 13 g maizena
- 1 strøken ts bakepulver
- 50 g svært mykt smør (la det stå på kjøkkenbenken noen timer)
- 150 g sukker
- 2 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ss melk
- 4 ss mandelflak
- 2,5 dl kremfløte
- ca. 150 g jordbær

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 175 grader. Smør en liten langpanne eller ildfast form med smør og dryss den med mel. Eller klipp til bakepapir. Ha mel, maizena og bakepulver i en bolle og rør det sammen. 
Ha mykt smør og 50 g sukker i en annen bolle...
...og rør det lett og luftig. 
Skill eggene i plomme og hvite. Rør plommene inn i smørblandingen.
Spar hvitene til marengsen. 
Bland de tørre ingrediensene og smørblandingen godt sammen. 
Tilsett vaniljeekstrakt og spe røren med melken. Det blir en ganske tykk kakedeig. Fordel kakedeigen i formen.
Min deig rakk ikke til hele formen, men det skjedde noe mystisk i ovnen for da jeg tok kaken ut var det kakedeig og marengs helt ut i kantene...
Pisk eggehvitene til det er myke topper...
...og tilsett resten av sukkeret (100 g) litt og litt mens du visper.
Når du har en seig og glatt blanding er den klar. Bre marengsen på toppen av kakerøren. 
Dryss mandelflak på toppen. 
Stek kakebunnen nederst eller nest nederst i ovnen i 25-35 minutter avhengig av ovnen din. La den avkjøles i formen og ikke ta den ut før du skal montere kaken. 
Pisk kremfløten til krem (sammen med litt sukker hvis du vil ha en ekstra søt kake). 
Skjær jordbærene i skiver. Del kakebunnen på midten og ta den ut av formen. Legg den ene halvdelen med marengsen ned på et fat og fordel kremen på toppen. 
Stikk jordbærene litt nedi kremen. 
Legg den andre halvdelen av kakebunnen på toppen med marengsen opp.
Hurra for overstått 1-års dag!

4 kommentarer:

  1. Gratulerer med forsinka 1 års jubileum!!! Og så mange fristende oppskrifter du har her inne! Som kake- og spesielt muffins-elsker så kommer jeg nok til å prøve noen av oppskriftene dine :o)

    Jeg har akkurat starta muffins-blogg, og du må gjerne komme innom å ta en titt

    Hilsen Bea

    SvarSlett
  2. Takk for det! Så bra du fant noe fristende :)

    SvarSlett
  3. Namnam, det så godt ut! :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)