lørdag 23. juli 2011

Halvgrove hamburgerbrød

Jeg er blitt tatt av (grill)vinden. Føler meg litt som Fredde fra Solsidan for tiden... Se her hvis du ikke helt skjønte sammenhengen :) Disse hamburgerbrødene er ikke laget på grillen. Du kan riste dem litt på grillen rett før du lager til favorittburgeren din hvis du vil, men det er på ingen måte en nødvendighet.
Dette trenger du til 8 hamburgerbrød:
- 210 g siktet hvetemel
- 210 g fibra fullkornsmel
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1, 25 dl melk
- 1, 25 dl vann
- 2 ss solsikkeolje
- 1 egg
- 1 eggehvite
- sesamfrø


Slik gjør du:
Bland sammen mel, gjær, salt og sukker i en stor bakebolle. 
Bland sammen melk og vann i en kjele og varm det opp til det er lunkent. Ha oljen, egget og melkebalndingen i melblandingen. Bland deigen godt sammen og kna den for hånd til en fast deig.
Kna deigen noen minutter før du har den tilbake i bollen. Dekk bollen med plast og la deigen heve i minst 1 time til dobbel størrelse. 
Min hevet i 2 timer og det gikk helt fint. Kna deigen lett sammen og del den i to. Det hvert emne i 4 like store emner. 
Bruk gjerne kjøkkenvekten for å få like store emner. Form dem til runde boller og legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett. 
Trykk dem godt ned slik at de er omtrent 1 cm tykke.
La dem heve under kjøkkenhåndkle i minst 20 minutter. I mellomtiden varmer du opp ovnen til 200 grader. Pensle brødene med eggehviten og dryss sesamfrø oppå. Stek midt i ovnen i 12-14 minutter til de er gylne. 
Nå gjenstår det bare å dele brødene i to og lage til favorittburgeren din. 
I morgen kommer det oppskrift på kjempegode burgere.

2 kommentarer:

  1. Disse så knallgode ut, og det er jo absolutt en fordel at det er litt grovt mel i dem også :o)

    Ha fortsatt en god helg

    Hilsen Bea

    SvarSlett
  2. ja, jeg liker dem best grove eller halvgrove. Da er de ikke så søte også er det mer mat i dem :)

    Du også!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)