tirsdag 7. juni 2011

Rislapper

Lag litt ekstra neste gang du lager risgrøt, så kan du lage disse deilige rislappene til dessert :)

Dette trenger du til 2 personer:
- 1 egg
- 2,5 dl melk
- ca. 2 dl hvetemel
- 2 dl risgrøt, avkjølt
- 1/2 ts salt
- 2 ss sukker
- 1/2 ts malt kardemomme
- 1 ts bakepulver
- smør til steking

Slik gjør du:
Visp egget lett sammen i en bolle. 
Rør inn halvparten av melken. 
Ha i risgrøten og rør den inn. 
Rør inn salt, sukker og kardemomme. Bland sammen mel og bakepulver og bland det godt inn i røren.
Spe på med resten av melken til røren er passe tykk. 
La den hvile ca. 30 minutter. Varm en liten stekepanne til middels varme og ha i smør. 
Bruk en liten øse til å lage små lapper. 
Snu dem når de begynner å stivne rundt kanten oppå.
Spis rislappene som de er eller med syltetøy på.

8 kommentarer:

  1. For mye mel og for mye melk. Halvparten er nok! Syns jeg! Ellers veldig bra. først servert med stekt bacon som hovedrett, derefter med sukker og syltetøy som dessert. Begge deler meget nydelig! Anbefales som god, givende og passende restemiddag efter kjempeporsjon med risengrynsgrøt til julekvelden! Takk!
    MVH Lene.Kvaale lene.kvaale@c2i.net

    SvarSlett
  2. Halvparten mel og melk er nok. Syns jeg! Ellers nydelig som hovedrett med stekt bacon og derefter med sukker og syltetøy som dessert
    Takk! MVH Lene Kvaale.

    SvarSlett
  3. Hei! Beklager dobbelt tilbakemelding! Jeg skjønte ikke helt sendesystemet! Anonym ble jeg nå ikke heller men pytt,pytt! godt var det i alle fall! og nyttig!!

    SvarSlett
  4. Jeg synes de er gode med så mye melk og mel jeg, men det er jo opp til deg å lage dem sånn som du vil ha dem :) stekt bacon høres godt ut oppå, det må jeg prøve en gang!

    SvarSlett
  5. Søkte på rislapper uten egg også får jeg opp oppskrifter med rislapper med egg. For dårlig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Skyld på Google, ikke på meg. Det er ikke jeg som styrer hva som kommer opp når du søker på "rislapper uten egg".

      Slett
  6. Ble nydelige rislapper den oppskriften jeg får til strever med meste når det gjelder matlaging.

    SvarSlett
  7. Denne deserten er jeg vant til min mormor jobbet på et institusjons kjøkken og var veldig dyktig kokk ute på bygda i Nordland

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)