tirsdag 7. juni 2011

Grillet paprika og sjalottløk

Godt tilbehør til kjøtt eller grillmat. Jeg lagde dette som tilbehør til indrefilet fylt med kremost med urter. Jeg glemte dessverre å ta bilder underveis. Men hvis det er noe du lurer på om fremgangsmåten eller andre ting er det bare å spørre :)

Dette trenger du til to personer:
- 1 rød paprika
- 1 gul eller oransje paprika
- 2 sjalottløk
- salt
- pepper
- hvitløkspulver
- oregano

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 250 grader. Skrell sjalottløkene og legg dem i en smurt ildfast form eller en form med slipp-belegg. Del paprikaene i to og ta ut kjernene og frøene. Legg dem med snittsiden ned i den ildfaste formen. Sett på grillfunksjonen i ovnen og sett formen med paprikaene og løkene på en rist på øverste eller nest øverste rille i 10-15 minutter til paprikaene får godt med farge på skallet. Det gjør ikke noe om de blir godt stekt. Ta formen ut av ovnen og legg paprikaene og løkene i en dyp tallerken. Dekk den med plast og la den stå ca. 15 minutter. 
Ta bort plasten og skrell av skallet fra paprikaene og det ytterste laget fra løkene. Grovhakk alt sammen og ha det tilbake i tallerkenen. Smak til med salt, pepper, hvitløkspulver og oregano og bland det godt sammen. Serveres som en lun paprikasalat ved siden av f.eks. grillmat eller stekt kjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)