onsdag 8. juni 2011

Wok med kylling, gulrøtter og grønne godsaker

Wok er alltid godt. Raskt å lage er det også. Denne er med sprø godsaker som asparges og sukkererter. 

Dette trenger du til 2 personer:
- 2 gulrøtter
- 2 vårløk
- 1 løk
- 50 g sukkererter
- 4 asparges
- 2 kyllingfileter
- litt olje
- salt og pepper
- litt krydder (f.eks. hvitløkspulver, chili og paprika)
- 1,5 dl ris
- 3 dl vann
- 1/2 ts salt

Slik gjør du:
Skrell gulroten og skjær den i skiver. Skjær sukkerertene i to og skjær vårløkene i ringer. Skrell løken og skjær den i strimler. 
Kyllingfiletene skjæres i terninger. 
Jeg hadde bare en, men jeg vil anbefale deg å bruke to fileter til to personer. Kok aspargesen 2-4 minutter i saltet vann. Skyll den fort i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Skjær aspargesen i grove biter. Kok opp vannet og ha i salt. Kok ris etter anvisning på pakken. Varm opp oljen i en wokpanne til den begynner å ryke. Ha i kyllingbitene og brun dem fort på alle sider. 
Ha i grønnsakene og la dem frese videre sammen med kyllingbitene.
 Stek det noen minutter mens du flytter rundt på det med jevne mellomrom. Smak til med salt, pepper og krydder mot slutten av steketiden. 
Server med den nykokte risen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)