fredag 24. juni 2011

Dobbel kjøttdeig- og bønnenachos

Jeg er i gang med oppskrifter fra de nye kokebøkene og først ut var en oppskrift på bønnenachos fra boken Spicy mat. Jeg klarte selvfølgelig ikke å følge oppskriften helt... Jeg la til kjøttdeig for å gjøre denne oppskriften som egentlig var på en forrett om til en hovedrett. Noen små endringer måtte også til for at jeg skulle bli fornøyd ;)

Dette trenger du til 4 store porsjoner:
- 1 ss solsikkeolje
- 1 mellomstor løk
- 400 g kjøttdeig
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts chilipulver
- 1 liten rød paprika
- 1 liten grønn paprika
- 1 boks røde bønner
- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater
- 1 rød chili
- 1 stor pose nachochips
- 250 g revet ost
- rømme og salsa til servering

Slik gjør du:
Skrell løken og skjær den i terninger. 
Ta hinner og frø ut av paprikaene og skjær dem i terninger. Sil vannet av bønnene og skyll dem. Ta frøene ut av chilien og skjær den i terninger. 
Varm opp ovnen til 200 grader. Varm oljen til middels varme i en stekepanne. Stek løk og kjøttdeig til kjøttdeigen er gjennomstekt. 
Ha i spisskummen og chili...
...og la det steke to minutter til.
Ha i paprika...
...chili...
...tomater...
...og bønner.
Kok opp, skru ned varmen og la det surre ca. 10 minutter. 
Fordel halvparten av nachochipsen i en stor ildfast form. Ha halvparten av kjøttsausen over og strø på halvparten av osten. Gjenta med resten av chipsen, kjøttsausen og osten. 
Stek midt i ovnen i 10-15 minutter til osten smelter og begynner å bli gyllen. Server med en klatt rømme og salsa ved siden av. 
Sa noen fredagskos?

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)