lørdag 25. juni 2011

Bursdagscookies til en god venn

Disse cookiesene ga jeg i bursdagsgave til en venn av meg. Bursdager må feires med kake, kos og sjokolade, så hva passer da bedre enn sjokoladecookies med sjokoladebiter og hasselnøtter? Det er mye som passer like bra, men ingenting som passer bedre spør du meg!

Dette trenger du til ca. 30 cookies:
- 150 g smør
- 250 g sukker
- 1 egg
- 1/2 ts hornsalt
- 2 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
- ca. 225 g hvetemel
- 100 g mørk kokesjokolade
- 50 g hasselnøtter

Slik gjør du:
Del smøret i terninger og la det stå til det er romtemperert.
Visp sammen smør og sukker.
Visp inn egget.
Bland sammen kakaopulver, hornsalt, bakepulver, salt, og vaniljesukker.
Og visp det inn i smørblandingen.
Elt inn melet først med en slikkepott. Deretter for hånd når deigen ikke er så klissete lenger.
Finn fram mørk sjokolade og grovhakk den. Pakk nøttene inn i litt kjøkkenpapir. Finn fram kjevlen og slå fra deg litt aggresjon til nøttene er grovhakkede.
Bland hakkede nøtter og hakket sjokolade sammen i en liten bolle.
Press deigen litt flat og legg noe av sjokoladen og nøttene oppå. Brett den i to, press ned og legg mer sjokolade og nøtter på. Gjenta til all sjokolade- og nøtteblandingen er knadd inn og samle deigen til en ball. Trill den til en lang pølse med ca. 4 cm i diameter.
Varm opp ovnen til 170 grader og finn fram stekebrett med bakepapir/aluminiumsfolie. Skjær pølsene i ca. 1 cm tykke skiver med en skarp kniv og legg dem med god avstand på stekebrettet slik at de har plass til å flyte litt utover.
Stek kjeksene midt i ovnen på 170 grader i 10 - 15 minutter. Med en gang de kommer ut av ovnen er de helt myke, så la dem avkjøle seg i ca. 5 minutter før du spiser dem.
Da blir de sprø i kanten og seige i midten. En knallgod bursdagsgave!
Når de er helt avkjølt blir de sprø i midten også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)