lørdag 28. mai 2011

Krydret kjøttdeig og ris med grønnsaker

En rask og smakfull risrett til to personer. Lages på ca. 20 minutter. Bruk grønnsaker du har tilgjengelig i kjøleskapet.

 Dette trenger du til to personer:
- 2,5 dl ris
- 5 dl vann
- 1/2 ts salt
- 200 g kjøttdeig
- 1 ss olje
- 1 løk
- 1 vårløk
- 50 g sukkererter
- 1-2 ts spisskummen
- 1 ts chilipulver
- salt og pepper
- rømme til servering

Slik gjør du:
Skrell løken og skjær den i strimler. Skyll vårløken og skjær den i skiver. Skyll sukkerertene og skjær dem i to. 
Kok opp vannet og ha i salt. Kok risen etter anvisning på pakken. Varm oljen i stekepannen og stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt. 
Ha i løk, vårløk og sukkererter og skru ned varmen til middels. 
Stek det noen minutter til løken begynner å bli myk. Rør av og til. Smak til med krydder og bland det godt inn. 
 Ha i den ferdigkokte risen og bland den inn. 
Smak eventuelt til med mer krydder. 
Serveres med rømme og gjerne pitabrød ved siden av.

1 kommentar:

  1. Prøvde denne i dag da jeg hadde litt rester av ris. Hadde en halv lime som var begynt å bli gammel, så presset den over. Veldig godt 😊👍🏻

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)