fredag 27. mai 2011

Kyllingpai med paprika og sjampinjong

På søndag var jeg syk, så da var det min kjære som måtte lage middagen. Jeg hadde planlagt kyllingpai etter en oppskrift i den rutete kokeboken og at jeg skulle ta bilder underveis og legge ut oppskriften etterpå. Siden jeg var syk var samboeren min så snill og tok noen bilder til matbloggen underveis slik at jeg skulle få lagt ut oppskriften likevel :)

 Dette trenger du til 1 pai:
Paideig:
- 1,5 dl hvetemel
- 50 g smør
- ca. 1/2 dl vann

Fyll:
- 2 kyllingfileter
- 200 g sjampinjong
- 1,5 løk
- 2 røde paprikaer
- 2 ss hvetemel
- 3 dl matfløte
- salt og pepper
-paprikapulver

-1 egg til pensling

Slik gjør du:
Ha melet til paideigen i en bolle og gni inn smøret med fingertuppene. Ha i litt og litt vann og samle deigen til en klump. Legg den kjølig mens du lager fyllet. Skjær kyllingfiletene i terninger. Rens og skyll soppen og skjær den i skiver. Fjern frø og kjerner fra paprikaene og skjær dem i tynne strimler. Skrell løken og strimle den. 
Brun sopp, løk og paprika i litt smør i stekepannen. 
Ha det over i en kjele. Dryss på hvetemel og rør det inn. Spe på med fløte og kok opp. Brun kyllingkjøttet i litt smør i stekepannen og ha det i kjelen sammen med grønnsakene. Smak til med krydder og la fyllet trekke i ca. 10 minutter. Hell fyllet i en paiform. Varm opp ovnen til 225 grader. Finn fram paideigen og kjevle den ut til et lokk som passer til formen. Legg lokket på og trykk det til rundt kanten. Stikk noen hull i lokket med en gaffel. Visp egget lett sammen og pensle pailokket med det. 
Stek paien midt i ovnen i ca. 10 minutter til den har fått farge og lokket er sprøtt. 
Server gjerne en grønn salat ved siden av.

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)