torsdag 26. mai 2011

Risotto med artisjokkhjerter

En litt syrlig risotto med artisjokkhjerter i hovedrollen.

 Dette trenger du til 2 personer:
- 1 liten løk
- 1 ss olje
- 2 ss smør
- 200 g risottoris
- 6 dl vann
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 1 boks artisjokkhjerter
- litt revet parmesan eller grana padano
- salt og pepper
- litt kruspersille til pynt
Slik gjør du:
Skrell og finhakk løken. 
Kok opp vannet og ha i buljongterningen slik at den løser seg opp. La det småkoke under lokk. Varm opp en stekepanne til middels sterk varme og ha i olje og 1 ss av smøret. 
Fres løken noen minutter til den begynner å bli gylden. 
Ha i risottorisen og la den steke med et par minutter. 
Sil vannet av artisjokkhjertene og ha det (vannet altså) i pannen. 
Skru ned varmen og la det småkoke til kraften har kokt inn. Øs på en øse med buljong og la den koke helt inn før du øser på neste øse. 
Fortsett slik til all buljongen er brukt opp og risen er mør (15-17 minutter). Når du har øst på siste øsen deler du artisjokkhjertene i fire biter og lar dem koke med i risottoen. 
Når mesteparten av væsken har kokt inn smaker du til med salt og pepper. Trekk pannen av varmen og rør inn revet parmesan eller grana padano og 1 ss smør. 
 Pynt med kruspersille og server.

2 kommentarer:

  1. Har du nye tallerkener? Veldig fine! Og risottoen så god ut :)

    SvarSlett
  2. Nei, den skålen har jeg hatt lenge :) Jeg har bare en dessverre. Kjøpt på konkurssalg... Risottoen ble god!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)