torsdag 23. desember 2010

Sjakkruter

Av den andre delen av grunndeigen til småkaker laget jeg sjakkruter. Her er min siste julekake-oppskrift for i år :)

Dette trenger du til ca. 40 kaker:
- 1/2 porsjon grunndeig til småkaker
- 2-3 ts kakaopulver

Slik gjør du:
Følg oppskriften på grunndeig til småkaker. Bruk halve deigen. Del den i to og legg den ene delen til side. Kna kakaopulveret inn i den andre delen. Del hver del i to igjen slik at du har to lyse og to mørke deler. Rull alle delene hver for seg til 4 tynne pølser (ca. 1,5 - 2 cm i diameter). Legg dem sammen slik:
Rull deien lett slik at pølsene fester seg sammen. Skjær tynne skiver (ca. 1/2 cm tykke) og legg dem på et stekebrett med bakepapir på. Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i ca. 10-12 minutter. La dem kjøle seg ned og oppbevar dem i en tett boks. God jul!

4 kommentarer:

  1. Hei. Ser flotte ut disse kakene.Men bruker du ikke noe hevelse i disse sjakkrutene og tyske skivene.?Hilsen Liv

    SvarSlett
  2. Hei Liv :) Ikke noe hevelse i disse nei. De blir sprø og gode likevel, men ikke luftige for det skal de ikke være.

    SvarSlett
  3. Hei. Husker jeg pleide å bake sjakkruter da jeg var liten sammen med min søster som var noen år eldre. På høy tid å ta igjen denne tradisjonen sammen med mine to barn. Takk for oppskriften. Mvh Kjetil

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig :) Koselig med tradisjoner.

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)